Gezondheid en werk

Gezondheid en werk

Een goede gezondheid is een groot goed en stelt ons in staat tot op hoge leeftijd (door) te werken. Vanzelfsprekend kunnen we met een goede gezondheid na het bereiken van onze pensioenleeftijd genieten van een leven zonder werk. Maar hoe blijft u gezond en in goede conditie? En wat kunt u doen om (weer) gezond te worden? Er zijn verschillende factoren in onze leefstijl die van invloed zijn op onze gezondheid. Deze factoren worden “BRAVO factoren” genoemd, waarbij BRAVO staat voor:

Bewegen
Roken
Alcohol
Voeding
Ontspanning

Veranderen van leefstijl

Verandert u uw leefstijl pas op het moment dat u klachten krijgt of bent u deze klachten liever voor? Door kritisch stil te staan bij de BRAVO factoren en u af te vragen welke invloed deze hebben op uw gezondheid krijgt u inzicht in uw huidige manier van leven. Bewustwording is immers de eerste stap op weg naar verandering van leefstijl!

Coaching en begeleiding

Ik coach en begeleid u op weg naar verandering van leefstijl. Ik doe dit op die factoren die u graag wilt veranderen. Waar nodig doe ik dit samen met andere professionals. Een gedegen plan van aanpak is uw gids op weg naar een gezond(ere) leefstijl, waarbij u zelf degene bent die deze veranderingen in gang zet. Een beweegtraject kan onderdeel van het plan zijn.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor u?

Gezondheid en werk