Fysieke klachten en werk

Klachten en werk

Lichamelijke klachten als gevolg van overbelasting kunnen u beperken en belemmeren bij het uitvoeren van uw werkzaamheden. Deze klachten kunnen tijdelijk van aard zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld enkele dagen niet werken en uw werk weer hervatten nadat u bent behandeld voor uw klachten. Maar wat gaat u doen als blijkt dat deze klachten regelmatig terugkeren en u daarom regelmatig uw werk niet kunt uitvoeren?

Onderzoek belasting en belastbaarheid

Vaak is er een duidelijke relatie tussen de klachten en de belasting op het werk. Behandeling van de klachten heeft wel effect, maar door het werk komen deze klachten na verloop van tijd weer terug. Door middel van een werkplekonderzoek inventariseer ik die momenten tijdens het werk waarop u te maken krijgt met overbelasting.

Advies en vervolg

Het werkplekonderzoek is voor mij de basis waarop ik u adviseer op het gebied van ergonomisch handelen. Bovendien adviseer ik in het doen van eventuele aanpassingen van de werkomstandigheden. In het werkplekonderzoek kijk ik zowel naar de belasting van uw werk als naar uw belastbaarheid. Beide zijn namelijk bepalende factoren in het voor komen van overbelasting.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor u?

Fysieke klachten en werk